Arakan 12 Çeşmeli Şadırvan Hisse

ASYA’ DA SUSUZLUK ( BANGLADEŞ – ARAKAN )

Asya ülkesi olan Bangladeş dünyanın en fakir ve gelişmemiş ülkeleri arasında yer alıyor. Akarsuların bulunduğu ülkede içilebilir temiz su sıkıntısı çekiliyor.

Dünyanın en yoksul ve kalabalık ülkeleri arasında bulunan Bangladeş de insanlar yoksulluk, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Yoksulluğun çok fazla olması en çok çocukları ve yaşlıları etkiliyor.

Bataklık bir ülke olan Bangladeş fakirlik ve imkansızlıktan dolayı, bölgede normal ulaşım yolları bulunmuyor ve evlerde su şebekeleri yoktur.Bangladeş, 2018 yılı verilerine göre 161 milyon 400 bin nüfusa sahiptir. Güney Asya'nın en büyük ve en kalabalık ülkelerinden bir tanesi olan Bangladeş'te en büyük sorunların başında su sorunu gelir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tahminlerine göre Bangladeş halkının yüzde 97'sinin suya erişimi olmasına karşın sadece yüzde 40'ı güvenli ve temiz suya ulaşabilmektedir. Ülkedeki mevcut suyun yüzde 80'inden fazlası da tarım faaliyetleri için kullanılmaktadır.

Temiz içme ve kullanım suyuna sahip olmayan mazlumlar çeşitli bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmekte ve ilaç içmek için bir bardak temiz su bile bulamamaktadır.


Bangladeş'in nüfusu her geçen gün artmaktadır. Bu durumun en temel sebeplerinden bir tanesi de civar ülkelerde meydana gelen iç savaş ve siyasi kargaşalardan dolayı çok fazla göç almasıdır. Artan mülteci nüfuslarla birlikte Bangladeş su sorunu her geçen gün daha da büyük bir sorun haline gelmektedir.


Nüfusunun yüzde 89'unun Müslüman olduğu bilinen Bangladeş'te mülteci olarak yaşayanlar da genellikle baskı ve iç savaş ortamından kaçarak ülkeye sığınan Arakanlı Müslüman kardeşlerimizdir.

Doğan ani ihtiyaçlardan dolayı derme çatma hazırlanan sığınma alanlarında yaşam savaşı veren Arakanlı Müslüman mülteci kardeşlerimizin de en büyük sorunlarından bir tanesi temiz içme ve kullanım suyuna ulaşımdır. Mülteci kamplarında zor şartlarda yaşayan Müslümanlar su ihtiyacını derinliği ve temizliği yetersiz olan ilkel yöntemlerle açılmış su kuyularından karşılamaya çalışmaktadır.

Temiz içme suyundan mahrum kalanların en büyük çoğunluğunu da çocuklar oluşturmaktadır. Bangladeş su sorunu deyince de akla ilk gelen mağdurlar ne yazık ki günahsız çocuklardır. Bu sebeple enfeksiyonlara bağlı hastalıklar ve küçük yaşta ölümler de çok sık gerçekleşmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve çeşitli ülkelerden sağlanan destekle tedavi altına alınan çocuklar temiz içme suyundan mahrum oldukları için aynı zamanda iyileşme de kaydedememektedir.

Tüm canlıların yaşam kaynağı sudur. Su olmadan hiçbir canlının varlığını sürdürmesi beklenemez. Bu nedenle Bangladeş'te yaşayan Müslüman kardeşlerimiz ve mülteci Arakanlı kardeşlerimiz de temiz suya ulaşamadıkları için insanlığa yakışmayan durumlarda yaşam mücadelesi vermektedir.

Küçük çocuklar hijyenik olmayan ortamlarda büyümekte ve çeşitli hastalıklarla mücadele etmek zorundadır. Temiz içme ve kullanım suyuna ulaşım Bangladeş'te birçok bölgede günde kişi başı 1 litreden azdır.

Bangladeş su sorunu uzun yıllardır devam etmekte ve mülteci nüfusla birlikte artan nüfusun da etkisiyle bu sorun da git gide artmaktadır.

Arakan'da ki kaos ortamından kaçarak Bangladeş'e sığınan sayıları 900 bine ulaşan Müslüman mülteci kardeşlerimiz ve çocukları temiz içme suyu mahrumiyetinden dolayı insanlığa yakışmayacak durumlarda ölüm kalım savaşı vermekte ve Müslüman milletlerden yardım beklemektedir. Ümmet bilinciyle Müslüman kardeşlerine sığınan muhtaç durumdaki kardeşlerimizin bize ihtiyacı vardır. Arakan'da başlattığımız su kuyusu projemiz, çorbada bir tuzum olsun isteyen siz hayırseverlerimiz için çok güzel bir imkân sağlanmış oldu…

Bir su kuyusunun açılmasına vesile olduğunuz bu projede, kuyumuzun tabelasına sizlerin veya yakınınızın ismini yazıyor ve videolarını kuyunuz açıldığında sizlere ulaştırıyoruz.

Beyazgül Derneği olarak yüzlerce su kuyusuna vesile olmanın gurunu duyuyor ve bizleri vesile olarak tercih eden siz kıymetli hayırseverlerimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz…

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır…’’ Hadis-i Şerif'i üzere, mazlum coğrafyalardaki tüm muhtaçların yanında oluyor ve yaşanılabilir bir hayata kavuşmalarına vesile oluyoruz.




Asya Su Kuyusu (Tam) Bangladeş’de Su Kuyusu projemize sizler de dahil olarak Müslüman kardeşlerimizin su sorununa destek olabilirsiniz. Bangladeş özellikle su kıtlığının ve kirliliğin yoğun olarak yaşandığı bölgelerden biridir. Sadece susuzluk değil kirli suyun kullanımından dolayı da pek çok kişi hasta olmaktadır. Hem temiz hem de sağlıklı bir su tüketiminin yapılması ve su kıtlığı sorununun giderilmesi için sizler de Bangladeş’de su kuyusu projemize katılarak kardeşlerimiz için yardımda bulunabilirsiniz. Dünya’nın pek çok yerinde milyonlarca kişi su kirliliği ve kıtlığı sorunu yaşamaktadır. Beyazgül Derneği ailesi olarak yoksulluk sorunu ile boğuşan ve aynı zamanda su kıtlığı yaşayan Bangladeş için su kuyusu desteklerinde bulunmaktayız. Bangladeş bölgesinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin de temiz ve sağlıklı suya erişmeleri için sizler de binlerce kişiye Bangladeş’de su kuyusu projemiz ile yardımda bulunabilirsiniz. 2012 yılında Myanmar’da Budistlerin saldırıları sonucu topraklarından ayrılmak zorunda kalan ve komşu ülkelere sığınan Arakan’lı Müslümanların yardım çağrıları devam ediyor. Yaklaşık yüz yıldır Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde baskı ve şiddet altında yaşayan Rohingya Müslümanları farklı tarihlerde defalarca katliama uğradı. Yüzlerce köy yakıldı, binlerce insan hayatını kaybetti. Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin katliamlarından kaçan yüz binlerce insan Bangladeş’e sığındı. Göç ettikleri yerlerde kendi inşa ettikleri derme çatma barakalarda yaşamaya çalışıyor. Beyazgül Derneği olarak sizlerin destekleriyle Arakan’lılara yönelik insani yardım ve su kuyuları gibi yardım faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyoruz.



Arakan Su kuyusu 12,500 ₺

Arakan Su kuyusu 250 ₺ (50 Hisse dolunca bir kuyu açılıyor)


12 çeşmeli Şadırvan 72.000

12 çeşmeli Şadırvan Hisse bedeli 6.000₺


Anasayfa

Giriş/Üye

Hesap No

Bağış Yap

Sepetim